Składniki (na 2 bochenki):
70 dag mieszanki mąk bezglutenowych Singuplus VITAL firmy IREKS,
70 dag mieszanki mąk bezglutenowych Singuplus VITAL firmy IREKS,
1 opakowanie drożdży suszonych,
600 ml ciepłej wody,
3 łyżki
oleju,
1 łyżeczka soli.
Wykonanie:
Wszystkie składniki połącz, tworząc ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Odstaw na pół godziny do wyrośnięcia. przeloz chleb do foremek, odstaw ponownie do wyrośnięcia aż chleby podwoją swoją objętość. Piecz około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Wszystkie składniki połącz, tworząc ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Odstaw na pół godziny do wyrośnięcia. przeloz chleb do foremek, odstaw ponownie do wyrośnięcia aż chleby podwoją swoją objętość. Piecz około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz