piątek, 22 sierpnia 2014
Ciasto kawowe z kremową masą i owocami
,
Biszkopt:
Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm:
2 jajka,
1/4 szklanki kawy capuccino bezglutenowej bądź cykorii bezglutenowej
1/2 szklanki mąki bezglutenowej,
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego,
1/2 szklanki cukru,
2 łyżki wody.
Wykonanie:
Żółtka rozbełtaj z wodą. Białka ubij na sztywno. Dodaj mąkę z kawą i z proszkiem. Piec około 15 minut w 180 st. C.
Krem:
Składniki:
125 g serka mascarpone
3 łyzki cukru
125 g śmietany kremówki
Wykonanie:
Śmietanę ubij na sztywno, dodaj serek i cukier.
Biszkopt nasącz kawą, posmaruj kremem, ułóż owoce. Wstaw do lodówki na kilka godzin by się "zestaliło".
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Fajne ciacho :-)
OdpowiedzUsuńMniam, bardzo lubię kawowe ciasta :)
OdpowiedzUsuńWitajcie,
OdpowiedzUsuńdziękuję za odwiedziny :) Miło Was widzieć :)
Pozdrawiam ciepło :)