Przepis pochodzi z opakowania mixu na Chleb biały soft mix firmy MIX EXPERT
Przepis podstawowy:
Potrzebne składniki:
Przepis podstawowy:
Potrzebne składniki:
500 g mixu,
7 gram drożdży w proszku bezglutenowych lub 25 g świeżych,
3 łyżki oleju kokosowego (lub innego roślinnego),
440g wody;
7 gram drożdży w proszku bezglutenowych lub 25 g świeżych,
3 łyżki oleju kokosowego (lub innego roślinnego),
440g wody;
Sposób przygotowania:
W naczyniu wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Gotowe ciasto wyłożyć do natłuszczonej formy (300x110x70mm), delikatnie posmarować powierzchnię ciasta wodą i odstawić do rozgrzanego do 50 stopni Celsjusza piekarnika na około 40 minut.
Po upływie 40 minut, wypiekać przez 25 minut w temperaturze 220 stopni Celsjusza, a następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni Celsjusza i piec kolejne 20 minut.Po wypieczeniu chleb natychmiast wyjąć z formy.
Chleb z dodatkami:
dodatkowo 50 g mąki gryczanej i 50 g ziaren - dałam słonecznik, siemie lniane, 50 ml wody
Chleb z dodatkami:
dodatkowo 50 g mąki gryczanej i 50 g ziaren - dałam słonecznik, siemie lniane, 50 ml wody
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA BIAŁEGO SOFT
Wychodząc naprzeciw potrzebom rynku oraz w trosce o ludzi borykających się z coraz bardziej szerzącą się nietolerancją na gluten pragniemy zaproponować Państwu wysokiej jakości mieszankę bezglutenową do wypieku CHLEBA BIAŁEGO SOFT. Mieszanka została stworzona z połączenia wysokiej jakości mąk bezglutenowych: kukurydzianej i ryżowej. Mix zawiera również cenne dla zdrowia składniki takie jak cukier brzozowy.
Chleb wypieczony z naszej mieszanki ma wyjątkowe walory smakowe. Długo zachowuje świeżość, ma idealną i delikatną konsystencję. Produkowane przez naszą firmę mieszanki nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników. Nasze produkty bezglutenowe poddajemy regularnym badaniom Elisa Mendez- na zawartość glutenu, w laboratorium J.S. Hamilton Poland Sp z o.o. czym gwarantujemy pewność niezmiennej, najwyższej jakości naszych produktów.
http://www.mixexpert.com.pl/produkty-bezglutenowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz