piątek, 22 sierpnia 2014

Ciasto kawowe z kremową masą i owocami









,


Biszkopt:

Składniki na tortownicę o średnicy 20 cm:
2 jajka,
1/4 szklanki kawy capuccino bezglutenowej bądź cykorii bezglutenowej
1/2 szklanki mąki bezglutenowej,
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego,
1/2 szklanki cukru,
2 łyżki wody.


Wykonanie:
Żółtka rozbełtaj z wodą. Białka ubij na sztywno. Dodaj mąkę z kawą i z proszkiem. Piec około 15 minut w 180 st. C.

Krem:

Składniki:
125 g serka mascarpone
3 łyzki cukru
125 g śmietany kremówki

Wykonanie:
Śmietanę ubij na sztywno, dodaj serek i cukier.


Biszkopt nasącz kawą, posmaruj kremem, ułóż owoce. Wstaw do lodówki na kilka godzin by się "zestaliło".

3 komentarze: